antena GPS to nie radiowa
Gdzie znajduje się urządzenie zliczające przejechane km.
Zwiń
X
-
Gdzie znajduje się urządzenie zliczające przejechane km.
Witam serdecznie- mam nietypowy problem ponieważ moje auto jest jeszcze na gwarancji, zbliża mi się przegląd a obecnie nie mam możliwości na niego pojechać, auto zagranicą i w ciągłym ruchu....
Gdyby licznik był manualny to odłączyłbym linkę i km by się nie nabijały do czasu powrotu- a jak jest w skodzie?
Czy czysto teoretycznie mogę coś odłączyć żeby km się nie nabijały?
jeśli tak to co i gdzie?
Octavia II 2012 1,6Benzyna
z góry dzięki
-
-
Zamieszczone przez sebusterownik licznika
MichalAniol, nie masz opcji->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
MichalAniol, to by było za proste,u mnie w pracy mam octy ll z 2011r.i koledzy trochę kombinowali z paliwkiem,autko pojechało ona serwis do salonu (auto na gwarancji )podpięli skodę pod kompa w celu sprawdzeniu błędów i pan nagle wyskakuję z pytaniem,a gdzie autko jechało 220 km/h stojąc w miejscu,komp miał zapisane,że prędkość na liczniku była,a koła stały w miejscu,więc lepiej nie ryzykować.
A jak jesteś za granicą to serwisu nie możesz zrobić w innym serwisie :?:
Komentarz
-
-
no tak abs i esp nie bedzie dzialał ale bez tego ludzie jezdzili jeszcze pary lat temu. Nie jest to element neizbedny.
Wiem ze poczatkowe tdi PD mialy impulsatory na skryzniach a pozniej weszly rozwiazania ze predkosci jest brana jak w wiekszosci innych marek czyli z czujnika abs lewego przdneigo kola czyli z instalacji przy pompie ABS gdzie spotykaja sie wszystkie kabelki z kazdego kola czy innych podzespolow zaleznie od wyposazenia auta.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
MichalAniol, serwis dopuszczał +/- 500 km.
Informacje dostałeś na 1200/1500 przed planowanym przebiegiem +500 tolerancja to daje około 1700 km przed terminem przeglądu.
Chyba można zaplanować sobie mając takie informacje.
Dodatkowo w możesz bez problemu sprawdzić przed długą trasą ile zostało km do przeglądu za pomocą pokrętła w liczniku.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
a mi od początku to pachnie autem firmowym które kolega chce wykorzystać mniej lub bardziej zgodnie z umowa z pracodawca a nie terminowościa przeglądu nie dalej jak miesiąc temy był na FCP.pl temat poruszony przez pana PH który chciał kombinować i autem jechac na wczasy żeby tylko przebieg się nie zmienił warto dla paru km tak kombinować ?...........JEST O2FL kombi 1,8TSI
BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez enemika mi od początku to pachnie autem firmowym które kolega chce wykorzystać mniej lub bardziej zgodnie z umowa .........
Zamieszczone przez Voit...Nóż w kieszeni mi się otwiera, jak słyszę o wszelkich kombinacjach z przebiegiem.
Komentarz
-
Komentarz